Skip to main content
Patatas bravas met rundermerguezworstjes
Patatas bravas met rundermerguezworstjes

Patatas bravas met rundermerguezworstjes

Met geroosterde rode puntpaprika's en aïoli

4.1
(429)

In Spanje eten ze patatas bravas als tapas met allerlei andere kleine gerechtjes ernaast. Vandaag combineer je deze krokante aardappeltjes met pittige tomatensaus met kruidige merquezworstjes en geroosterde rode puntpaprika's in zout. De bereidingswijze van deze paprika's is afgeleid van pimentos de padron, een ander bekend tapasgerecht.

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
Mosterd
Selderij
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

1.5 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Passata

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Bevat: Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten: Gluten, Ei)

1 el

Aïoli

(Bevat: Mosterd, Ei Kan bevatten: Gluten, Weekdieren, Schaaldieren, Melk (inclusief lactose), Soja, Selderij, Vis, Lupine, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3761 kJ
Energie (kcal)899 kcal
Vetten53 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels11 g
Eiwitten38 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Oven
Snijplank
Dunschiller
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Koekenpan
Bord

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Pepers in de oven
2

Leg de rode puntpaprika's op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet de bakplaat met paprika's in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om.

Snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Saus maken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauspan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur, schenk de tomatenpassata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.

Merguez bakken
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de merguezworstjes in 8 – 10 minuten op middelmatig vuur rondom bruin.

Serveren
6

Verdeel de rode puntpaprika's en de merguezworstjes over de borden. Serveer met de patatas bravas, pittige tomatensaus en een flinke lepel aïoli.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders