topBanner
Patatas bravas met rundermerguezworstjes

Patatas bravas met rundermerguezworstjes

Met geroosterde rode puntpaprika's en aïoli

Lees meer

In Spanje eten ze patatas bravas als tapas met allerlei andere kleine gerechtjes ernaast. Vandaag combineer je deze krokante aardappeltjes met pittige tomatensaus met kruidige merquezworstjes en geroosterde rode puntpaprika's in zout. De bereidingswijze van deze paprika's is afgeleid van pimentos de padron, een ander bekend tapasgerecht.

Labels:Family
Allergenen :EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

3 tl

Paprikapoeder

4 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Passata

4 stuk(s)

Rundermerguezworstje

2 el

Aïoli

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3761 kJ
Energie (kcal)899 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels11 g
Eiwitten38 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Oven
Snijplank
Dunschiller
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

2

Leg de rode puntpaprika's op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet de bakplaat met paprika's in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauspan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur, schenk de tomatenpassata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de merguezworstjes in 8 – 10 minuten op middelmatig vuur rondom bruin.

6

Verdeel de rode puntpaprika's en de merguezworstjes over de borden. Serveer met de patatas bravas, pittige tomatensaus en een flinke lepel aïoli.