
Pastasalade met gemarineerde grillkaas
met honing en tijm
Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 52 kilometer autorijden?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
100 gram
Witte grillkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
125 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
¼ stuk(s)
Citroen
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
Zelf toevoegen
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
½ el
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel. Kook de orzo, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af in een vergiet (zie Tip).
- Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
- Snijd de komkommer in blokjes.
Tip: Eet je de orzo liever lauw? Spoel die na het koken dan af met water.

- Meng in een ovenschaal de ui, knoflook en cherrytomaten met per persoon: 1/2 zakje Siciliaanse kruiden, 1/2 el olijfolie en 1tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de cherrytomaten 15 minuten in de oven.
- Snijd de peterselie fijn.

- Snijd de grillkaas in 3 plakken per persoon.
- Meng in een grote saladekom de honing met per persoon: 1 tl tijm en het sap van 1/4 citroen. Breng op smaak met peper en zout.
- Marineer de grillkaasplakken in het honing-tijmmengsel.
- Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grillkaas 1 minuut per kant. De grillkaas is klaar als hij mooi goudbruin is.
Weetje: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

- Voeg bij de overgebleven honing-tijmmarinade 2/3 van de peterselie en 1 tl extra vierge olijfolie per persoon toe. Meng goed door elkaar.
- Voeg de ui, knoflook, cherrytomaten, orzo en komkommer toe aan de kom en meng goed door.
- Serveer de pastasalade in een diep bord. Leg de grillkaasplakjes erbovenop. Garneer met de overige bladpeterselie.