Skip to main content
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat

3.9
(58)

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

40 gram

Pesto genovese

(Bevat: Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Pinda's, Noten)

⅔ stuk(s)

Courgette

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3460 kJ
Energie (kcal)827 kcal
Vetten46.8 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten77.5 g
waarvan suikers12 g
Vezels10.3 g
Eiwitten21.6 g
Zout1 g
Potassium551.5 mg
Calcium68 mg
Iron1.6 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Conchiglie koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de conchiglie.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de verse kruiden fijn. 
Saus maken
2
  • Meng in een kom de pesto met de rodewijnazijn, de extra vierge olijfolie en de helft van de verse kruiden.
  • Breng op smaak met ruim peper en zout.
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken. Snijd de tomaat in blokjes.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Fruiten
3
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de courgette, tomaat en Italiaanse kruiden toe en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de koekenpan.
  • Voeg de conchiglie en de pesto toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Rasp de Parmigiano Reggiano.
  • Serveer de conchiglie over borden.
  • Garneer met de Parmigiano Reggiano en de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders