HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPasta Niçoise Met Sperziebonen En Tonijn
topBanner
Pasta niçoise met sperziebonen en tonijn

Pasta niçoise met sperziebonen en tonijn

met cherrytomaten en een gekookt ei

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snelLekker snel
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Sperziebonen

180 gram

Penne

4 stuk(s)

Ei

250 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Citroen

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

30 gram

Olijf-kappertjesmix

Zelf toevoegen

tl

Mosterd

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)812 kcal
Energie (kJ)3397 kJ
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7.09 g
Eiwitten37 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een grote pan met deksel voor de penne, sperziebonen en de eieren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

2

Kook de penne tegelijk met de eieren, afgedekt, 10 - 12 minuten.Voeg na 4 - 6 minuten de sperziebonen toe. Giet af, spoel af onder koud water, en laat zonder deksel uitstomen. Halveer de rode cherrytomaten en snijd het basilicum en de peterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot en snijd de olijven doormidden. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes.

3

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1/2 el citroensap, de tonijn inclusief de olijfolie, de peterselie, het basilicum, de sjalot, de knoflook, de rode cherrytomaten, de olijven en kappertjes, peper en zout. Pel de eieren en snijd in parten. Voeg de penne en sperziebonen toe aan de saladekom en meng goed.

4

Serveer de pasta niçoise met de gekookte eipartjes en een citroenpartje. Voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten maar bevatten wel veel meer bètacaroteen! Dit is een antioxidant dat samen met andere voedingsstoffen het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.