Pasta met tonijn, paprikapesto en baked feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met tonijn, paprikapesto en baked feta

Pasta met tonijn, paprikapesto en baked feta

met kalamata olijven en rucola

Met dit recept tover je 265 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Snel & gezond
•Pescotarisch
Allergenen :
Gluten
•Tarwe
•Vis
•Melk (inclusief lactose)
•Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

2.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Paprikapesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

20 gram

Rucola

15 gram

Kalamata-olijven

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3018 kJ
Energie (kcal)721 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten74.6 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels12.4 g
Eiwitten34.2 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

•Pan
•Kleine kom
•Hapjespan
•Koekenpan

Instructies

Snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan. Giet af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op in een kleine kom.
Pasta koken
2
  • Verhit 1 el olie van de tonijn per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de tomaat, Siciliaanse kruidenmix en 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe en bak 5 - 7 minuten mee. 
Feta bakken
3
  • Verhit de overige olie van de tonijn in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg, zodra de olie goed heet is, de feta in de koekenpan en bak 2 minuten per kant.
  • Voeg de paprikapesto, tonijn, rucola en pasta toe aan de hapjespan met tomaat en roer goed door.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout. 
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Serveer de baked feta erbovenop.
  • Garneer met de kalamata olijven.