Pasta met spekjes en blauwekaassaus
Pasta met spekjes en blauwekaassaus

Pasta met spekjes en blauwekaassaus

met champignons en peer

Wist je dat ze in Denemarken ook blauwe kaas maken? Danablu heeft zelfs een beschermde status en mag enkel in Denemarken gemaakt worden van Deense koemelk.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Linguine

40 g

Bacon lardons

125 g

Mushrooms

½ piece

Pear

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

40 g

Blue cheese cubes

2.5 g

Fresh curly parsley

20 g

Arugula

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

to taste

Olive oil

Nutrition Values

Calories840 kcal
Energy (kJ)3513 kJ
Fat42 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate80 g
Sugar16 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Casserole
•Bowl

Cooking Steps

Linguine koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine. Kook de linguine, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg eventueel een klein beetje olijfolie toe en meng goed door, zodat de linguine niet te veel aan elkaar gaat plakken.

Spekjes bakken
2

Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 6 – 7 minuten knapperig. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes. Haal de spekjes uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Bakken
3

Voeg de champignons toe aan dezelfde hapjespan en bak deze 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peer toe en bak nog 1 minuut.

Saus maken
4

Voeg de kookroom en Danablu toe aan de hapjespan en roer goed door. Laat de saus 8 – 10 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de gebakken spekblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Rucola mengen
5

Hak ondertussen de krulpeterselie grof. Meng in een kom de rucola met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en leg de linguine hier half op. Verdeel de blauwekaas-champignonsaus over de linguine en garneer het gerecht met de peterselie.