Pasta met spekjes en blauwekaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met spekjes en blauwekaassaus

Pasta met spekjes en blauwekaassaus

met champignons en peer

Wist je dat ze in Denemarken ook blauwe kaas maken? Danablu heeft zelfs een beschermde status en mag enkel in Denemarken gemaakt worden van Deense koemelk.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

40 gram

Spekreepjes

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Peer

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Blauwekaasblokjes

2.5 gram

Verse krulpeterselie

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)840 kcal
Energie (kJ)3513 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.6 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Linguine koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine. Kook de linguine, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg eventueel een klein beetje olijfolie toe en meng goed door, zodat de linguine niet te veel aan elkaar gaat plakken.

Spekjes bakken
2

Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 6 – 7 minuten knapperig. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes. Haal de spekjes uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Bakken
3

Voeg de champignons toe aan dezelfde hapjespan en bak deze 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peer toe en bak nog 1 minuut.

Saus maken
4

Voeg de kookroom en Danablu toe aan de hapjespan en roer goed door. Laat de saus 8 – 10 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de gebakken spekblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Rucola mengen
5

Hak ondertussen de krulpeterselie grof. Meng in een kom de rucola met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en leg de linguine hier half op. Verdeel de blauwekaas-champignonsaus over de linguine en garneer het gerecht met de peterselie.