Pasta caprese met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta caprese met kippendijreepjes

Pasta caprese met kippendijreepjes

met mozzarella, cherrytomaten en spinazie

Vandaag geen salade Caprese maar pasta Caprese! De mozzarella, tomaat en basilicum blijven behouden en worden aangevuld door Italiaans gekruide kippendijreepjes en spinazie.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Farfalle

7.5 gram

Knoflookpuree

25 gram

Gesneden ui

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

125 gram

Rode cherrytomaten

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)895 kcal
Energie (kJ)3746 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12 g
Vezels2.9 g
Eiwitten47 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook met een flinke snuf zout in een pan met deksel voor de farfalle. Kook de farfalle, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht, en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflookpuree en de gesneden ui 1 - 2 minuten.

Tip: 1. Kook het water eerst in de waterkoker- zo bespaar je tijd!

  1. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle penne, maar gebruik 2/3 in dit gerecht. De overige penne is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Saus maken
2

Voeg de kippendijreepjes toe aan de smaakmakers en bak 3 - 4 minuten mee. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de kookroom, basilicumcrème en cherrytomaten toe aan de hapjespan en meng goed. Dek de pan af en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen.

Afmaken
3

Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes. Haal het deksel van de pan en roer de spinazie, mozzarella en het achtergehouden kookvocht erdoorheen. Schep als laatste de pasta door het geheel en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus nog een beetje waterig? Laat het dan nog even inkoken op hoog vuur.

Serveren
4

Verdeel de pasta over diepe borden.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.