Pasta caprese met kippendijreepjes
Pasta caprese met kippendijreepjes

Pasta caprese met kippendijreepjes

met mozzarella, cherrytomaten en spinazie

Vandaag geen salade Caprese maar pasta Caprese! De mozzarella, tomaat en basilicum blijven behouden en worden aangevuld door Italiaans gekruide kippendijreepjes en spinazie.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Farfalle

7.5 g

Garlic paste

25 g

Chopped ​​onion

100 g

Chicken thigh strips with Italian seasoning

125 g

Red cherry tomatoes

50 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

15 milliliters

Basil crème

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

50 g

Spinach

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories895 kcal
Energy (kJ)3746 kJ
Fat43 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate76 g
Sugar12 g
Dietary Fiber2.9 g
Protein47 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Large Sautépan with Lid
•Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook met een flinke snuf zout in een pan met deksel voor de farfalle. Kook de farfalle, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht, en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflookpuree en de gesneden ui 1 - 2 minuten.

Tip: 1. Kook het water eerst in de waterkoker- zo bespaar je tijd!

  1. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle penne, maar gebruik 2/3 in dit gerecht. De overige penne is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Saus maken
2

Voeg de kippendijreepjes toe aan de smaakmakers en bak 3 - 4 minuten mee. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de kookroom, basilicumcrème en cherrytomaten toe aan de hapjespan en meng goed. Dek de pan af en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen.

Afmaken
3

Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes. Haal het deksel van de pan en roer de spinazie, mozzarella en het achtergehouden kookvocht erdoorheen. Schep als laatste de pasta door het geheel en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus nog een beetje waterig? Laat het dan nog even inkoken op hoog vuur.

Serveren
4

Verdeel de pasta over diepe borden.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.