Deze winterse gezonde linzensalade bestaat onder andere uit pa-relgerst, linzen, pastinaak en spruiten. Door de spruiten, rode ui en pastinaak te roosteren in de oven met zwarte balsamicoazijn krijgen de groente een zoete tint. Dit gaat heerlijk samen met de dana blue, een zachte-pittige blauwschimmelkaas.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
45 gram
Parelgerst
40 gram
Groene linzen
½ stuk(s)
Rode ui
150 gram
Pastinaak
150 gram
Spruiten
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Pompoenpitten
40 gram
Danablu
125 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel, voeg de parelgerst toe en laat, afgedekt, 25 minuten droog koken. Voeg eventueel water toe als het te snel droog wordt. Meng in een andere pan met deksel de linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 20 - 25 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de pastinaak in de lengte in vieren en vervolgens in ongeveer even grote plakken. Snijd de spruiten doormidden en snijd of pers de knoflook fijn.
Verdeel de rode ui, pastinaak en spruiten over de bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie en de helft van de zwarte balsamico-azijn. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Pas op dit kan snel gaan! Bak de pompoenpitten en de knoflook de laatste 5 - 6 minuten mee.
Maak in een kleine kom een dressing van extra vierge olijfolie, de honing en de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een saladekom de groenten, parelgerst, linzen, dressing naar smaak en de helft van de dana blue.
Verdeel de salade over de borden en garneer met overige dana blue.