topBanner
Parelgerst met gerookte forel en tuinkers

Parelgerst met gerookte forel en tuinkers

Lees meer

Lekkere geroosterde groenten met knapperige parelgerst. De gerookte forel geeft het gerecht een rooksmaak en de zwarte balsamicoazijn maakt het geheel wat frisser. Heerlijk in combi-natie met kruidige tuinkers.

Allergenen :SelderijGlutenbevattende granenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

300 gram

Spruiten

400 gram

Knolselderij

(BevatSelderij)

2 tl

Paprikapoeder

85 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

150 gram

Gerookte forelfilet

(BevatVis)

2 el

Tuinkers

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2060 kJ
Energie (kcal)491 kcal
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers5.2 g
Vezels24 g
Eiwitten32 g
Zout3.3 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst.

2

Snijd de rode ui in grove ringen en snijd de spruiten doormidden. Snijd de knolselderij in plakken van 1 cm, verwijder de schil en snijd de knolselderij in blokjes van 1 cm.

3

Meng vervolgens de rode ui, spruiten, knolselderij, het paprikapoeder en de olijfolie op een bakplaat met bakpapier, bestrooi met peper en zout en bak 20 - 25 minuten in de oven.

4

Voeg ondertussen de parelgerst toe aan de pan met deksel en kook de parelgerst, afgedekt, in 20-25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg eventueel extra water toe.

5

Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken. Knip de tuinkers los.

6

Meng de groenten uit de oven, de parelgerst, de zwarte balsamicoazijn en het grootste deel van de forel in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de tuinkers en overige forel.