Parelcouscoussalade met rundertartaar, Turkse rode peper, courgette en mesclun
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met rundertartaar, Turkse rode peper, courgette en mesclun

Parelcouscoussalade met rundertartaar, Turkse rode peper, courgette en mesclun

Dit gerecht is gemakkelijk en snel te bereiden. Je krijgt er bovendien een echt lentegevoel van, doordat je er een salade van maakt. De zoete Turkse rode peper gaat goed samen met courgette en rundertartaar.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Turkse rode peper

65 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

100 gram

Rundertartaar

30 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

140 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2180 kJ
Energie (kcal)521 kcal
Vetten12 g
waarvan verzadigd2.2 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout1.8 g

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snipper de rode ui en snijd de courgette en Turkse rode peper in blokjes van 1 - 2 cm.

Parelcouscous
2

Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Voeg eventueel exta water toe om aanbranden te voorkomen. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode ui en courgette in 6 – 7 minuten knapperig. Voeg halverwege de Turkse rode peper toe en breng op smaak met peper en zout.

Rul bakken
4

Bestrooi de rundertartaar met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul in 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng in een saladekom de gebakken groenten, parelcouscous, mesclun, gehakt en zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden. Besprenkel eventueel naar smaak met extra vierge olijfolie.