HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscoussalade Met Rundertartaar, Turkse Rode Peper, Courgette En Mesclun
topBanner
Parelcouscoussalade met rundertartaar, Turkse rode peper, courgette en mesclun

Parelcouscoussalade met rundertartaar, Turkse rode peper, courgette en mesclun

Lees meer

Dit gerecht is gemakkelijk en snel te bereiden. Je krijgt er bovendien een echt lentegevoel van, doordat je er een salade van maakt. De zoete Turkse rode peper gaat goed samen met courgette en rundertartaar.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Turkse rode peper

130 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

200 gram

Rundertartaar

60 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

280 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2180 kJ
Energie (kcal)521 kcal
Vetten12.0 g
waarvan verzadigd2.2 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout1.8 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snipper de rode ui en snijd de courgette en Turkse rode peper in blokjes van 1 - 2 cm.

2

Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Voeg eventueel exta water toe om aanbranden te voorkomen. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode ui en courgette in 6 – 7 minuten knapperig. Voeg halverwege de Turkse rode peper toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Bestrooi de rundertartaar met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul in 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng in een saladekom de gebakken groenten, parelcouscous, mesclun, gehakt en zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de parelcouscous over de borden. Besprenkel eventueel naar smaak met extra vierge olijfolie.