HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Verse Koriander, Ricotta En Cranberry Notenmix
topBanner
Parelcouscous met verse koriander, ricotta en cranberry-notenmix

Parelcouscous met verse koriander, ricotta en cranberry-notenmix

Lees meer

Ricotta is een relatief magere, maar eiwitrijke kaas. Goed om regelmatig te eten wanneer je vegetarisch eet. Eiwitten uit zuivelproducten worden namelijk beter opgenomen door het lichaam dan eiwitten uit plantaardige producten. Met dit gerecht combineren we de plantaardige eiwitten uit tarwe (parelcouscous) met de goed opneembare eiwitten uit zuivel (ricotta).

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Tomaat

6 takje(s)

Verse koriander

1 stuk(s)

Limoen

40 gram

Cranberry-pittenmix

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

200 gram

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 tl

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2460.192 kJ
Energie (kcal)588 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout0.0 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en schep over in een saladekom.

2

Snijd ondertussen de paprika klein. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika 3 – 4 minuten op hoog vuur.

3

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de tomaat klein en snijd de koriander fijn. Voeg de sjalot, tomaat, paprika en het grootste deel van de koriander toe aan de saladekom.

4

Was de limoen grondig. Rasp de schil en pers de limoen uit. Voeg de cranberry-pittenmix, extra vierge olijfolie, ½ el limoensap per persoon, ½ tl limoenrasp per persoon en de helft van de ricotta toe aan de saladekom. Meng het geheel goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.

5

Verdeel de parelcouscous over de borden. Verdeel de overige ricotta erover, garneer met de overige koriander, limoensap en peper naar smaak.