HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Krokante Kikkererwten En Feta
topBanner
Parelcouscous met krokante kikkererwten en feta

Parelcouscous met krokante kikkererwten en feta

Met geroosterde groenten

Lees meer

Kikkererwten ken je misschien van hummus en falafel, maar heb je ze ook al eens geroosterd uit de oven gegeten? Zo worden ze heerlijk krokant en komt hun smaak nog beter tot zijn recht. Vandaag combineer je ze met parelcouscous, geroosterde groenten en feta.

Labels:InspiratieVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

⅔ stuk(s)

Kikkererwten

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Pruimtomaat

4 stuk(s)

Bosui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

14 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

1 tl

Paprikapoeder

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

3 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3778 kJ
Energie (kcal)903 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels18 g
Eiwitten32 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Giet de kikkererwten af en dep ze droog met wat keukenpapier. Snijd de courgette in halve plakken en de pruimtomaat in partjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Pers of snijd de knoflook fijn. Pers het sap uit de citroen.

2

Verdeel de courgette, de tomaat en de helft van de takjes tijm (zie tip) over één kant van een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bestrooi de kikkererwten met het paprikapoeder en besprenkel met de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep om. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of totdat ze krokant zijn en goudbruin kleuren. Schep halverwege om.

4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, of totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken. Voeg als de parelcouscous te snel droog wordt wat extra water toe

5

Verkruimel de feta en voeg de helft samen met de geroosterde courgette, de tomaat en 2 tl citroensap per persoon toe aan de parelcouscous.

6

Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten, het groene gedeelte van de bosui en de overige feta.