topBanner
Parelcouscous met garnalen en courgette

Parelcouscous met garnalen en courgette

met rucola, rode peper en citroen

Balans
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenSchaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse tijm

1 stuk(s)

Courgette

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

180 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2556 kJ
Energie (kcal)611 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de courgette in blokjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de parelcouscous al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer de parelcouscous regelmatig door zodat hij niet aankoekt, en voeg extra water toe als hij droogkookt. Giet indien nodig af en roer de korrels los. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan. Dep de garnalen droog met keukenpapier en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart, bewaar ook het bakvocht van de garnalen.

4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de courgette, tijm en citroenrasp toe, breng op smaak met peper en zout en bak 6 minuten.

5

Voeg de garnalen, inclusief hun bakvocht, toe aan de courgette. Breng op smaak met ½ el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Scheur de rucola klein. Voeg de parelcouscous en rucola toe aan de wok of hapjespan en meng goed.

6

Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.