.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rode ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Citroen
5 gram
Verse tijm
(Kan bevattenSelderij)1 stuk(s)
Courgette
170 gram
Parelcouscous
(BevatGlutenKan bevattenLupine, Soja, Eieren, Mosterd)180 gram
Garnalen
(BevatSchaaldieren)40 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)400 ml
Groentebouillon
2 el
Olijfolie
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de courgette in blokjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de parelcouscous al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer de parelcouscous regelmatig door zodat hij niet aankoekt, en voeg extra water toe als hij droogkookt. Giet indien nodig af en roer de korrels los. Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan. Dep de garnalen droog met keukenpapier en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart, bewaar ook het bakvocht van de garnalen.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de courgette, tijm en citroenrasp toe, breng op smaak met peper en zout en bak 6 minuten.
Voeg de garnalen, inclusief hun bakvocht, toe aan de courgette. Breng op smaak met ½ el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Scheur de rucola klein. Voeg de parelcouscous en rucola toe aan de wok of hapjespan en meng goed.
Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.