HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Chorizo En Courgette
topBanner
Parelcouscous met chorizo en courgette

Parelcouscous met chorizo en courgette

met cranberrychutney en gemengde sla

Lees meer

Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Lekker snelBalansLekker snel

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

140 gram

Parelcouscous

2 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Courgette

3 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Chorizoblokjes

40 gram

Cranberrychutney

100 gram

Radicchio en ijsbergsla

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

Olijfolie

350 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)624 kcal
Energie (kJ)2610 kJ
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels5.99 g
Eiwitten22 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Rode ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

2

Verwarm ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de chorizoblokjes, rode ui en knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten of tot de courgette gaar is. Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

3

Voeg de radicchio en ijsbergsla toe aan een saladekom. Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Voeg de achtergebleven olie van de semi-gedroogde tomaten toe aan de saladekom. Breng de sla op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout.

4

Verdeel de parelcouscous met groenten en chorizo over de borden. Garneer met de semi-gedroogde tomaten. Verdeel de gemengde sla ernaast.