Paprika-chilitortilla's met tomatenfalafel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paprika-chilitortilla's met tomatenfalafel

Paprika-chilitortilla's met tomatenfalafel

met frisse yoghurt-hummus, courgette en witte kaas

Wist je dat deze paprika-chilitortilla van No Fairytales voor wel 45% uit groenten bestaat?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Sulfiet
Sesamzaad
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

125 gram

Falafel met tomaat

2 stuk(s)

Paprika-chilitortilla van No Fairytales

40 gram

Hummus

(Bevat Sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)

25 gram

Biologische volle yoghurt

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse munt

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)867 kcal
Energie (kJ)3626 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers19 g
Vezels2.7 g
Eiwitten29 g
Zout5 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de falafelballetjes 7 - 8 minuten. Keer regelmatig om. Haal daarna uit de pan en bewaar op een bord bedekt met keukenpapier.

Bakken
2

Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 7 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel ondertussen de paprika-chilitortilla's over een bakplaat met bakpapier. Bak 2 - 4 minuten in de oven.

Tip: Liever zachte tortilla's? Verpak de stapel tortilla's dan in aluminiumfolie en verwarm ook 2 - 4 minuten in de oven. Of gebruik een koekenpan als je maar een paar tortilla's hoeft op te warmen.

Saus en garnering voorbereiden
3

Meng de hummus in een kom met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de witte kaas en snijd de munt fijn.

Serveren
4

Verdeel de yoghurt-hummus over de paprika-chilitortilla's. Verdeel de plakjes tomaat, de courgette en de falafel eroverheen. Garneer met de witte kaas en verse munt en breng op smaak met peper.

Tip: Let jij op je zoutinname? Beleg de tortilla's dan met de helft van de witte kaas. Gebruik de rest de volgende dag voor bijvoorbeeld een salade of belegd broodje.