Wist je dat deze paprika-chilitortilla van No Fairytales voor wel 45% uit groenten bestaat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Tomaat
125 gram
Falafel met tomaat
2 stuk(s)
Paprika-chilitortilla van No Fairytales
40 gram
Hummus
(Bevat Sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)
25 gram
Biologische volle yoghurt
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse munt
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de falafelballetjes 7 - 8 minuten. Keer regelmatig om. Haal daarna uit de pan en bewaar op een bord bedekt met keukenpapier.
Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 7 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel ondertussen de paprika-chilitortilla's over een bakplaat met bakpapier. Bak 2 - 4 minuten in de oven.
Tip: Liever zachte tortilla's? Verpak de stapel tortilla's dan in aluminiumfolie en verwarm ook 2 - 4 minuten in de oven. Of gebruik een koekenpan als je maar een paar tortilla's hoeft op te warmen.
Meng de hummus in een kom met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de witte kaas en snijd de munt fijn.
Verdeel de yoghurt-hummus over de paprika-chilitortilla's. Verdeel de plakjes tomaat, de courgette en de falafel eroverheen. Garneer met de witte kaas en verse munt en breng op smaak met peper.
Tip: Let jij op je zoutinname? Beleg de tortilla's dan met de helft van de witte kaas. Gebruik de rest de volgende dag voor bijvoorbeeld een salade of belegd broodje.