Skip to main content
Zalmfilet in panko met aardappel-bieslookpuree
Zalmfilet in panko met aardappel-bieslookpuree

Zalmfilet in panko met aardappel-bieslookpuree

met geroosterde cherrytomaten, olijven en salade

In vergelijking met andere komkommersoorten hebben mini-komkommers een dunnere schil. Ook zijn ze korter, bijna pitloos en extra knapperig. De smaak is mild en lichtzoet.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Mini-komkommer

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

15 gram

Kalamata-olijven

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3355 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten47.6 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten61.7 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels8.9 g
Eiwitten30.5 g
Zout1.3 g
Potassium1662.5 mg
Calcium39.8 mg
Iron2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Aardappelstamper
Saladekom

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de aardappelen.
  • Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen 15 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
Mengen
2
  • Snijd de peterselie en bieslook fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Meng in een kleine kom de peterselie, panko en knoflook met de helft van de bieslook en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Vet een ovenschaal in met een klein scheutje olijfolie. Leg de zalm met de huid naar beneden in een ovenschaal. Verdeel het kruidenmengsel over de zalm.
Vis bakken
3
  • Verdeel de cherrytomaten rond de vis in de ovenschaal en besprenkel met een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak 10 - 12 minuten in de oven.
  • Stamp de aardappelen met een klein klontje roomboter, een scheutje melk en de helft van de mosterd met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Roer de overige bieslook erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn en overige mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de komkommer in blokjes en voeg toe aan de saladekom. Voeg de slamix toe en schep goed om. Garneer de salade met de olijven.
  • Serveer de vis en cherrytomaten met de aardappel-bieslookpuree en salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders