topBanner
Zalmfilet in zelfgemaakte kruidenkorst met gepofte cherrytomaten

Zalmfilet in zelfgemaakte kruidenkorst met gepofte cherrytomaten

met aardappel-bieslookpuree, olijven en een frisse salade

Premium
Lees meer

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Half kruimige aardappelen

10 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 el

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

250 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Komkommer

60 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

20 gram

Leccino olijven

20 gram

Pompoenpitten

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

4 tl

Mosterd

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3709 kJ
Energie (kcal)887 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Saladekom
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen.

2

Snijd de bladpeterselie en bieslook fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de bladpeterselie, knoflook, de helft van de bieslook met per persoon: 1 el panko en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de zalm met de huid naar beneden in een ovenschaal en verdeel het kruidenmengsel over de zalm.

3

Verdeel de cherrytomaten rondom de zalm in de ovenschaal. Besprenkel de cherrytomaten met 1/4 el olijfolie per persoon en bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak de zalm met de cherrytomaten 10 - 15 min in de oven.

4

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd met peper en zout naar smaak. Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer en salademix toe aan de saladekom en meng goed. Garneer met de olijven en de pompoenpitten.

5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: 1/4 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg de overige bieslook toe aan de puree, breng op smaak met peper en zout en schep door elkaar.

6

Verdeel de zalm over de borden en leg de cherrytomaten ernaast. Serveer met de aardappel-bieslookpuree en de salade.