Skip to main content
Paellabox | met garnalen, kip en chorizo
Paellabox | met garnalen, kip en chorizo

Paellabox | met garnalen, kip en chorizo

4 personen | met pan con tomate

Een grote pan paella op tafel, dat smaakt naar zomer! Met onze Paellabox maak je dit Spaanse rijstgerecht met garnalen, kippendij en chorizo in een uurtje klaar. Serveer met zelfgemaakte pan con tomate en geniet samen van een warme zomeravond.

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Rogge
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd55 minuten
oventijd55 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Paprika

3 tl

Gemalen kurkuma

3 tl

Gerookt paprikapoeder

2

Tomatenpuree

300 gram

Risottorijst

2 stuk(s)

Citroen

240 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

100 gram

Chorizoblokjes

100 gram

Doperwten

(Kan bevatten: Selderij)

200 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

1 stuk(s)

Wortel

150 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1000 ml

Zoutarme groentebouillon

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1728 kcal
Energie (kJ)7232 kJ
Vetten54.4 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten217.8 g
waarvan suikers25.8 g
Vezels23.4 g
Eiwitten84 g
Zout9.2 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snipper de ui. 
  • Snijd de wortel in dunne, halve plakken. Snijd de paprika in repen. 
  • Bereid ondertussen de bouillon. 
Groenten bakken
2
  • Verhit 2 el olijfolie in een grote grote wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. 
  • Voeg de ui en wortel toe aan de pan en fruit 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de paprika, de kurkuma en het gerookte paprikapoeder toe en bak 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 1 - 2 minuut.
Rijst koken
3
  • Voeg de risottorijst en 800 ml bouillon toe aan de pan met groenten en breng aan de kook. De overige bouillon gebruik je later.
  • Laat de rijst, afgedekt, 20 - 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
  • Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kipfiletreepjes, chorizo, garnalen en sperziebonen 3 - 5 minuten (zie Tip). 

Tip: De garnalen en de kippendij hoeven nog niet helemaal gaar te zijn - ze garen later nog verder in de paella.

Pan con tomate voorbereiden
4
  • Halveer de demi-baguettes en besprenkel de helften met 1 el extra vierge olijfolie.
  • Bak 8 - 10 in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat heel klein en pel de knoflook. 
  • Haal de baguettes uit de oven.
  • Wrijf de snijkant van het brood in met de knoflook (zie Tip) en verdeel de fijngesneden tomaat erover. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Snijd de knoflook eventueel doormidden zodat hij meer smaak afgeeft aan het brood.

Bakken
5
  • Haal het deksel van de hapjespan en voeg de overige bouillon, garnalen, kippendijreepjes, chorizo en doperwten toe. 
  • Roer door elkaar en laat het geheel 3 - 5 minuten zachtjes koken, of tot de kip en garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd ondertussen de citroen in partjes. 
Serveren
6
  • Verdeel de paella over de borden en serveer met de pan con tomate.
  • Knijp boven ieder bord 1 citroenpartje uit en serveer de rest erbij.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders