HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPaddenstoelenrisotto Van Orzo
topBanner
Paddenstoelenrisotto van orzo

Paddenstoelenrisotto van orzo

met kruidenkaasblokjes en basilicum

Lees meer

Deze risotto maak je met orzo. Dit heeft minder tijd nodig om te garen, maar is net zo smeuïg als risotto. De kruidenkaasblokjes maken het gerecht extra romig.

Labels:CaloriebewustVeggieLekker snelExtra groente
Allergenen :TarweGlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

2.64 stuk(s)

Bosui

150 gram

Orzo

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenMosterd, Soja, Lupine, Eieren)

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

75 gram

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

350 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)531 kcal
Energie (kJ)2221 kJ
Vetten20.83 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten64.08 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels7.6 g
Eiwitten24.6 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Scheur de basilicumblaadjes klein.
  • Snijd de bosui in ringen.

Tip: Wist je dat paddenstoelen eigenlijk schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Eet je weinig vlees of volledig vegetarisch? Dan heeft vitamine B2 extra aandacht nodig. Je vindt deze vitamine ook veel in zuivelproducten.

2
  • Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
3
  • Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 - 6 minuten op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de pan met orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van een extra bite? Houd dan een deel van de rauwe bosui apart om het gerecht mee te garneren.

4
  • Verdeel de orzo over de borden.
  • Garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.