HelloFresh
topBanner
Paddenstoelenrisotto van orzo

Paddenstoelenrisotto van orzo

met kruidenkaasblokjes en basilicum

Balans
Lees meer

.

Labels:VeggieQuick & Easy
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Bosui

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

350 g

Gemengde paddenstoelen

75 g

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2575 kJ
Energie (kcal)616 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

2

Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.