Dit gerecht zit bomvol smaken uit de Italiaanse keuken! Het gehakt is op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en hier voeg je zelf nog Siciliaanse kruiden aan toe.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Aardappelen
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
200 gram
Passata
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 tl
Suiker
¼ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen. Voeg de aardappelen en 1/2 bouillonblokje per persoon toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de spinazie de laatste 2 minuten afgedekt mee. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, het gehakt en de Siciliaanse kruiden toe en bak het gehakt in 3 minuten los.
Voeg de passata en 1 tl suiker per persoon toe aan de hapjespan met gehakt. Roer goed door en laat 10 - 12 minuten pruttelen (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
Tip: Vind je de saus te dun? Laat hem dan nog een beetje langer inkoken.
Verdeel het gehakt-tomatenmengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek het gehakt met met de spinaziepuree. Bestrooi met de geraspte belegen kaas en bak de gehaktschotel 5 – 10 minuten hoog in de oven, of tot hij goudbruin is (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd met de helft van de kaas. De overige kaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.