Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Rode puntpaprika
160 gram
Gerookte kipfilet
1 blik(ken)
Maïs in blik
140 gram
Orzo
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)1 stuk(s)
Komkommer
100 gram
Magere yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Knoflookteen
1
Rode ui
1 el
Olijfolie
350 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
2 tl
Extra vierge olijfolie
2 tl
Mosterd
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de orzo en de bouillon toe en kook afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Snijd de puntpaprika in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes en doe deze in een saladekom. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snijd de gerookte kipfilet in plakken.
Bak de puntpaprikablokjes 2 - 3 minuten mee met de orzo. Meng in een kleine kom de yoghurt met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, peper en zout.Meng de helft van dit yoghurtmengsel in een grote kom met de orzo, de puntpaprika en de mais. Roer goed door. Meng de andere helft met de komkommer.
Verdeel de orzo over de borden. Leg de plakjes kip erop.Serveer de komkommersalade erover.