topBanner
Orzosalade met falafel en feta-yoghurtsaus

Orzosalade met falafel en feta-yoghurtsaus

met olijven, cherrytomaten en komkommer

Week zonder Vlees
Lees meer

.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 stuk(s)

Leccino olijven

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Gedroogde oregano

160 gram

Falafel

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3954 kJ
Energie (kcal)945 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de orzo toe en kook 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.Halveer de rode cherrytomaten en snijd de komkommer in blokjes.Snipper de rode ui en zet apart.Hak de olijven fijn.Meng de cherrytomaten, komkommer en olijven in een saladekom.

2

Prak de feta in een kom met een vork.Voeg de yoghurt, de gedroogde oregano, peper, zout en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe en meng goed.Pers de knoflook of snijd fijn en voeg toe. Meng goed, tot er een dikke saus ontstaat.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de falafel samen 2 - 3 minuten. of tot de falafel rondom bruin is.Meng in een saladekom 1 el extra vierge olijfolie per persoon, 1/2 el zwarte balsamicoazijn , peper en zout tot een vinaigrette.Meng de olijven, rode cherrytomaten, komkommer en orzo door de vinaigrette in de saladekom.

4

Verdeel de orzosalade over de borden en voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak.Serveer de falafel met de fetasaus.Breng op smaak met peper en zout.