
Orzo met köfte-stijl rundergehakt
met mascarpone, paprika en prei
Het rundergehakt in dit gerecht is alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Prei
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
¼ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½
Tomatenpuree
100 gram
Rundergehakt met köftekruiden
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
175 ml
[Zoutarme] groentebouillon
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de bouillon in een pan met deksel.
- Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de paprika in blokjes.
- Kook de orzo in de pan met deksel, afgedekt, in 8 - 10 minuten op laag vuur droog (zie Tip). Schep regelmatig om.
Tip: Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

- Verhit de roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur.
- Fruit de ui, knoflook en Midden-Oosterse kruidenmix 2 minuten.
- Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los (zie Tip).
- Snijd ondertussen de prei in halve ringen.
Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe.

- Voeg de prei en de paprika toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.
- Voeg de balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mascarpone. De overige mascarpone kun je de volgende dag verwerken in een soep.

- Verdeel de orzo over de borden en schep er 1 lepel mascarpone bovenop.
- Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.