topBanner
Orzo met gekruid rundergehakt

Orzo met gekruid rundergehakt

met romige tomatensaus boordevol groente

Lees meer

Het rundergehakt in dit gerecht is alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

¾ stuks

Rode peper

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

1 blik

Tomatenpuree

200 g

Rundergehakt met köftekruiden

400 g

Oosterse groentemix

50 g

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3805 kJ
Energie (kcal)909 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels10 g
Eiwitten48 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

3

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 - 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

4

Verhit ondertussen de roomboter in een grote hapjespan met deksel. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 7 minuten op middelmatig vuur.

5

Meng vervolgens de mascarpone door het gehakt en laat de saus 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en voeg de balsamicoazijn toe.

6

Verdeel de orzo over de borden, schep de saus erop en garneer met de geraspte parmigiano reggiano.