Orzo met gekruid rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met gekruid rundergehakt

Orzo met gekruid rundergehakt

met romige tomatensaus boordevol groente

Het rundergehakt in dit gerecht is alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

85 gram

Orzo

½

Tomatenpuree

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

200 gram

Oosterse wokmix

25 gram

Mascarpone

15 gram

Geraspte Parmigiano Reggiano

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)909 kcal
Energie (kJ)3805 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers20 g
Vezels7.7 g
Eiwitten48 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Bouillon bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle orzo, maar gebruik 2/3 hiervan. De overige orzo is heerlijk de volgende dag in een lunchsalade of soep.

Smaakmakers snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Tip: Wist je dat ui niet alleen rijk is aan vezels en B-vitaminen, maar ook bomvol antioxidanten en vitamine C zit?

Orzo koken
3

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 - 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

Saus maken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een grote hapjespan met deksel. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 7 minuten op middelmatig vuur.

Tip: Eet je met kinderen of houd je niet van pittig? Gebruik dan minder van de rode peper.

Op smaak brengen
5

Meng vervolgens de mascarpone door het gehakt en laat de saus 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en voeg de balsamicoazijn toe.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden, schep de saus erop en garneer met de geraspte parmigiano reggiano.