HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOosterse Tomatensaus Met Rundergehakt
topBanner
Oosterse tomatensaus met rundergehakt

Oosterse tomatensaus met rundergehakt

Met Turkse rode peper en aardappelpuree

Lees meer

In het Midden-Oosten worden gehaktballen 'köfte' genoemd. Rond, plat, klein of groot; ze bestaan in vele vormen en smaken. Vandaag maak je een oosters geïnspireerd gerecht met een tomatensaus met komijn en Turkse rode peper die goed past bij de köfte. Als tegenhanger van de pittige köfte serveer je een romige aardappelpuree.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Turkse rode peper

2 stuk(s)

Tomaat

500 gram

Kruimige aardappelen

2 tl

Gemalen komijnzaad

200 gram

Passata

240 gram

Rundergehakt met köftekruiden

12 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3598 kJ
Energie (kcal)860 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels10 g
Eiwitten44 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Turkse rode peper en de tomaat in kleine blokjes.

2

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen toe aan de pan met deksel en kook in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp fijn met een aardappelstamper. Voeg de roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een steelpan en bak de knoflook, sjalot, rode peper en komijn 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Turkse rode peper en tomaat toe en bak 2 minuten. Verlaag het vuur, voeg de tomatenpassata toe en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel langer wanneer je de saus te dun vindt. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt in 3 – 4 minuten los. Bak het gehakt niet langer, anders wordt het droog. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd ondertussen de verse munt in reepjes.

6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep de tomatensaus eromheen en het gehakt erop. Garneer met de verse munt.