Oosterse roerbak met wittekool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse roerbak met wittekool

Oosterse roerbak met wittekool

Met ei en gezouten pinda's

Je brengt dit gerecht op smaak met curry, rode peper en gember. Dat die laatste supergezond is, wist je misschien al. In gember zitten heel wat antioxidanten die goed voor je zijn en je van kwaaltjes afhelpen. Voeg enkele schijfjes verse gember toe aan heet water en je krijgt een echt powerdrankje! In deze roerbak is de gember erg lekker bij de wittekool.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja
Eieren
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Witte kool

1.5 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

50 ml

Kokosmelk

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 stuk(s)

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)771 kcal
Energie (kJ)3226 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom

Instructies

Snijd de groenten.
1

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de wittekool fijn. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

2

Verhit een ½ deel van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de wittekool en currykruiden toe en roerbak 2 minuten. Voeg de witte wijnazijn en sojasaus toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en bak, afgedekt, 6-8 minuten op middelmatig vuur.

3

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Bak een roerei.
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan. Kluts de eieren in een kom en bak er een roerei van. Breng op smaak met peper en zout.

Roerbak 1 minuut.
5

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan, zet het vuur hoog en roerbak 1 minuut. Voeg het roerei toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Garneer met de gezouten pinda’s.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de gezouten pinda’s.