topBanner
Oosterse roerbak met wittekool

Oosterse roerbak met wittekool

Met ei en gezouten pinda's

Lees meer

Je brengt dit gerecht op smaak met curry, rode peper en gember. Dat die laatste supergezond is, wist je misschien al. In gember zitten heel wat antioxidanten die goed voor je zijn en je van kwaaltjes afhelpen. Voeg enkele schijfjes verse gember toe aan heet water en je krijgt een echt powerdrankje! In deze roerbak is de gember erg lekker bij de wittekool.

Labels:PittigVeggie
Allergenen :SelderijMosterdGlutenbevattende granenSojaEiPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

400 gram

Witte kool

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

100 ml

Kokosmelk

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

40 stuk(s)

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

140 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3225.864 kJ
Energie (kcal)771 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de wittekool fijn. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

2

Verhit een ½ deel van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de wittekool en currykruiden toe en roerbak 2 minuten. Voeg de witte wijnazijn en sojasaus toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en bak, afgedekt, 6-8 minuten op middelmatig vuur.

3

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan. Kluts de eieren in een kom en bak er een roerei van. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan, zet het vuur hoog en roerbak 1 minuut. Voeg het roerei toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de gezouten pinda’s.