Skip to main content
Oosterse boekweitnoedels met sperziebonen en tofu
Oosterse boekweitnoedels met sperziebonen en tofu

Oosterse boekweitnoedels met sperziebonen en tofu

3.9
(194)

Dit Oosterse gerecht is heerlijk kruidig. Dit komt door de sper-zieboontjes te bakken, zodat ze extra krokant worden. Daarnaast krijgen de boontjes een pittige smaak dankzij de gember en een heerlijke sesamsmaak door de zaadjes en de olie.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Sesamzaad
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 cm

Verse gember

200 gram

Sperziebonen

½ blik(ken)

Tofu

(Bevat: Soja)

5 gram

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

15 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Gluten)

75 gram

Boekweitnoedels

(Bevat: Gluten)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)691 kcal
Energie (kJ)2891 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten63 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperzie-bonen en snijd de sperziebonen in drie gelijke stukken.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en bak de tofu met de helft van de rode peper en het grootste deel van het sesamzaad in 3 - 4 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de gember 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens de sperziebonen, sojasaus, witte wijnazijn, honing en 3 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven op laag vuur.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

5

Voeg de noedels, sesamolie en de tofu toe aan de sperziebonen, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van het sesamzaad en rode peper

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders