Skip to main content
Patatas bravas met aioli en puntpaprika
Patatas bravas met aioli en puntpaprika

Patatas bravas met aioli en puntpaprika

en voor ouders: omelet met geitenkaas en rode peper

4.2
(68)

In Spanje eten ze patatas bravas als tapas met andere gerechtjes ernaast. Vandaag combineer je ze met pittige tomatensaus, een omelet met geitenkaas en puntpaprika.

Labels:
Veggie
Family
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Passata

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Aioli

(Bevat: Ei, Mosterd Kan bevatten: Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

Zelf toevoegen

1.75 el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3667 kJ
Energie (kcal)877 kcal
Vetten59.3 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten54.8 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels11.9 g
Eiwitten29.4 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Koekenpan
Garde

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aardappelblokjes met een scheutje olijfolie en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 20 minuten. Haal het deksel van de pan en bak 15 minuten verder.

Paprika bakken
2

Leg de puntpaprika's op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng flink op smaak met zout (zie Tip). Rooster 10 - 15 minuten in de oven, of tot de puntpaprika's donker beginnen te kleuren. Schep halverwege om.

Tip: Heb je grof zeezout in huis? Gebruik dit dan om de puntpaprika's op smaak te brengen. Deze korrels blijven stevig en trekken niet te veel in de puntpaprika's.

Smaakmakers snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.

Saus maken
4

Verhit een klein scheutje olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 - 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes inkoken. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus en breng op smaak met peper en zout.

Omelet maken
5

Voeg de helft van de eieren toe aan een kom (voor de kinderen). Voeg de overige eieren toe aan een andere kom (voor de ouders). Breng beide op smaak met peper en zout. Voor de ouders: kluts de eieren met een scheutje melk, de geitenkaas en de rode peper. Voor de kinderen: kluts de eieren met een scheutje melk. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het ene eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet in 5 - 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel. Herhaal met het andere eimengsel.

Serveren
6

Serveer de aardappelen en omelet over borden. Voor de ouders: Verdeel de tomatensaus en aioli over de aardappelen. Serveer met de groene puntpaprika. Voor de kinderen: snijd de rode puntpaprika in kleine stukken en serveer naast de patatas bravas. Serveer de overige tomatensaus en aioli er apart naast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders