BestellenCadeaubon
NutriScore - Volkoren penne met rode pesto-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
NutriScore - Volkoren penne met rode pesto-tomatensaus

NutriScore - Volkoren penne met rode pesto-tomatensaus

met geroosterde groenten

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Labels:
Extra groente
Familie
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ gram

Nutri-Score

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Knoflookteen

½

Tomatenpuree

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

20 gram

Grana Padanovlokken

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

100 ml

[Zoutarme] groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3881 kJ
Energie (kcal)928 kcal
Vetten43.3 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten91.8 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels20.4 g
Eiwitten30.1 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette en wortel in halve maantjes. Meng in een kom de ui, courgette en wortel met de Siciliaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Groenten roosteren
2

Verspeid de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 12 - 15 minuten in de oven. Kook de penne 9 - 11 minuten (zie Tip). Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Knoflook en basilicum snijden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Saus maken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en 2 el pastawater per persoon toe.

Saus afmaken
5

Bereid de bouillon. Voeg de bouillon toe aan de saus en roer goed door. Verlaag het vuur en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Roer de rode pesto, geroosterde groenten en penne door de saus (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 50 ml bouillon per persoon en vul aan met 50 ml kokend water per persoon.

Serveren
6

Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de kaasvlokken en het basilicum.