topBanner
Noedelsoep-bowl met pittige garnalen en sugarsnaps

Noedelsoep-bowl met pittige garnalen en sugarsnaps

met champignons, zoetzure radijs en gomasio

Lees meer

Gomasio is een Japanse smaakmaker en bestaat voor 90% uit ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% uit ‘sio’, zeezout.

Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door sjalot.

Allergenen :SchaaldierenSulfietGlutenbevattende granenVisSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Sjalot

125 gram

Champignons

1 bos(sen)

Radijs

180 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren, Sulfiet)

200 gram

Gedroogde udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

50 gram

Sugarsnaps

⅔ zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

30 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Ketjap

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2968 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels4 g
Eiwitten29 g
Zout8.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de sjalot. Snijd de champignons in plakken.

2

Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de radijs in dunne plakken en voeg toe aan het zoetzuur. Breng op smaak met zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de radijs trekken.

3

Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Leg de garnalen in een ovenschaal. Snijd de roomboter in stukken. Verdeel de knoflook, rode peper en stukken roomboter over de garnalen. Bak 8 - 10 minuten in de oven.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de sjalot en de champignons 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Voeg per persoon: 1/4 el ketjap en 1 tl honing toe. Roer goed door. Zet het vuur laag en laat zachtjes bakken tot serveren. Kook de noedels 4 minuten in de pan met deksel. Giet de noedels af en laat uitstomen zonder deksel.

5

Breng per persoon: 300 ml water, 1/2 bouillonblokje, 10 ml vissaus en 1/4 el ketjap aan de kook in een steelpan. Voeg het grootste deel van de groene bosui-ringetjes toe en bewaar de rest voor de garnering. Voeg ook de sugarsnaps toe aan de bouillon en kook 3 - 5 minuten mee.

6

Verdeel de noedels over kommen. Schep de bouillon over de noedels. Leg de toppings er apart op: de garnalen, champignons, sugarsnaps en radijs. Garneer met de gomasio en eventueel een plakje rode peper.