Noedelsoep-bowl met pittige garnalen en sugarsnaps
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedelsoep-bowl met pittige garnalen en sugarsnaps

Noedelsoep-bowl met pittige garnalen en sugarsnaps

met champignons, zoetzure radijs en gomasio

Gomasio is een Japanse smaakmaker en bestaat voor 90% uit ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% uit ‘sio’, zeezout. Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door sjalot.

Allergenen :
Vis
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Sjalot

65 gram

Champignons

½ bosje(s)

Radijs

90 gram

Garnalen

100 gram

Gedroogde udonnoedels

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

25 gram

Sugarsnaps

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

15 gram

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)709 kcal
Energie (kJ)2968 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers20 g
Vezels2.9 g
Eiwitten29 g
Zout8 g

Benodigdheden

Kleine kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de sjalot. Snijd de champignons in plakken.

Tip: Snijd eventueel een paar ringetjes van de rode peper om mee te garneren. Pas wel op: de rode peper is pittig!

Zoetzuur maken
2

Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de radijs in dunne plakken en voeg toe aan het zoetzuur. Breng op smaak met zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de radijs trekken.

Tip: Wist je dat deze bowl je een goede calciumboost geeft? Dat komt door de bosui, die vergeleken met andere groenten veel calcium bevat, en door de garnalen. Garnalen bevatten daarnaast ook veel eiwitten en maar weinig calorieën!

Garnalen bereiden
3

Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Leg de garnalen in een ovenschaal. Snijd de roomboter in stukken. Verdeel de knoflook, rode peper en stukken roomboter over de garnalen. Bak 8 - 10 minuten in de oven.

Tip: Kies een passende ovenschaal voor de garnalen. Het liefst zo klein mogelijk, zodat alles dicht op elkaar ligt. Zo komen de smaken extra goed samen!

Groente bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de sjalot en de champignons 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Voeg per persoon: 1/4 el ketjap en 1 tl honing toe. Roer goed door. Zet het vuur laag en laat zachtjes bakken tot serveren. Kook de noedels 4 minuten in de pan met deksel. Giet de noedels af en laat uitstomen zonder deksel.

Bouillon maken
5

Breng per persoon: 300 ml water, 1/2 bouillonblokje, 10 ml vissaus en 1/4 el ketjap aan de kook in een steelpan. Voeg het grootste deel van de groene bosui-ringetjes toe en bewaar de rest voor de garnering. Voeg ook de sugarsnaps toe aan de bouillon en kook 3 - 5 minuten mee.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de vissaus of gebruik natriumarme bouillon. Spoel eventueel ook het zout van de noedels af na het koken.

Serveren
6

Verdeel de noedels over kommen. Schep de bouillon over de noedels. Leg de toppings er apart op: de garnalen, champignons, sugarsnaps en radijs. Garneer met de gomasio en eventueel een plakje rode peper.

Tip: Schenk als je het lekker vindt wat van de knoflookboterjus van de garnalen over de noedels.