
Noedels met peultjes in curry-kokossaus
met paprika en kastanjechampignons
Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ bosje(s)
Bosui
60 gram
Kastanjechampignons
50 gram
Peultjes
½ zakje(s)
Gele currykruiden
¼ stuk(s)
Limoen
75 ml
Kokosmelk
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
5 gram
Gemberpuree
½ stuk(s)
Paprika
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
50 ml
[Zoutarme] groentebouillon
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid 50 ml bouillon per persoon (zie Tip).
- Snijd de paprika in stukjes.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de bosui in ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.
Tip: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer.

- Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Dop eventueel de peultjes (zie Tip).
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de bosui en knoflook 1 minuut.
- Voeg de paprika, champignons en gemberpuree toe en bak 4 minuten.
- Voeg de peultjes en gele currykruiden toe en bak nog 2 minuten.
Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Deze kun je makkelijk verwijderen bij het wegsnijden van de uiteinden.

- Snijd ondertussen de limoen in partjes.
- Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan met de groenten en breng al roerend aan de kook.
- Dek de pan af en laat de saus 4 minuten zachtjes koken.
- Voeg de udonnoedels toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, nog 2 - 3 minuten zachtjes koken.

- Verdeel de noedels en saus over diepe borden.
- Serveer met de limoenpartjes.
- Garneer met de achtergehouden bosui.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.