Skip to main content
Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger
Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

met basilicummayo, ciabattacroutons, cherrytomatensalade en rucola

4.0
(84)

Nieuw ingrediënt in je box! De verrukkelijke plantaardige visburger is rijk aan smaak en goed voor jou en de planeet.

Labels:
Plantaardig
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Rogge

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Plantaardige visburger

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Tarwe, Rogge Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

40 gram

Rucola en veldsla

125 gram

Rode cherrytomaten

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Rodewijnazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4122 kJ
Energie (kcal)985 kcal
Vetten68.8 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels9.6 g
Eiwitten19.2 g
Zout3 g
Potassium525 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Large Frying Pan
Grote kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger 3 minuten per kant.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd het brood in blokjes van 2 cm.
Croutons maken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het brood en de knoflook 3 - 5 minuten in croutons. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd de tomaat in blokjes en halveer de cherrytomaten. 
  • Snipper de ui fijn.
Salade maken
3
  • Meng in een grote kom de ui met de tomaat, de cherrytomaten, de Italiaanse kruidenmix, de rodewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan yoghurt in plaats van mayonaise. 

Serveren
4
  • Serveer de rucola en veldsla op diepe borden.
  • Verdeel de croutons, de tomatensalade en de burger eroverheen.
  • Besprenkel met de basilicummayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders