Vandaag geen gewone stamppot, maar eentje met een Aziatische twist! Laat je verrassen door de Chinese kool en sojasaus.
Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door sjalot.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Kruimige aardappelen
300 gram
Chinese kool
1 zakje(s)
Groene currykruiden
2 stuk(s)
Ei
(BevatEi)2 stuk(s)
Sjalot
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)180 ml
Kokosmelk
20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)â…” zakje(s)
Gefrituurde uitjes
(BevatGlutenbevattende granen)3 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
Weeg de Chinese kool af en snijd vervolgens in dunne repen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kool samen met de groene currykruiden 6 - 7 minuten aan. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Zorg ondertussen dat de eieren meekoken in het water van de aardappelen. Kook de eieren 4 - 8 minuten.
Snijd terwijl de Chinese kool bakt, de sjalot in ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan als waar je de Chinese kool in bakte. Bak de sjalot 4 tot 5 minuten aan op middellaag vuur. Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.
Giet ondertussen de eieren en aardappelen samen af en houd de eieren apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kokosmelk tot een puree. Meng de Chinese kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus en peper en zout.
Pel de eieren en snijd doormidden.
Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de saus met sjalot over de stamppot en serveer het ei erbij. Garneer met de gebakken uitjes.