topBanner
Naanpizza met rundermerquez en ricotta

Naanpizza met rundermerquez en ricotta

met pittige courgettesalade en verse munt

Lees meer

Ricotta betekent letterlijk opnieuw gekookt en wordt gemaakt van een bijproduct van kaas: wei. Deze wordt "opnieuw" gekookt en zo ontstaat ricotta.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

½ pak(ken)

Passata

10 gram

Verse munt en salie

100 gram

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3770 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels6 g
Eiwitten46 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Dunschiller of kaasschaaf
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rundermerquez open, haal het vlees eruit en gooi het omhulsel weg. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het vlees van de rundermerguez in ongeveer 5 minuten los.

2

Ris de blaadjes van de salie en snijd in dunne reepjes. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier. Smeer eerst in met de passata en verdeel dan het vlees erover. Schep kleine dotjes ricotta op de pizza's en bestrooi met de salie en de geraspte oude kaas. Bak de naanpizza's 8 – 10 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.

3

Schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne linten. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de muntblaadjes fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Meng de courgette, munt en rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de naanpizza's in stukken en leg op de borden. Serveer met de courgettesalade.