Naanpizza met Midden-Oosterse groenten en tahinsaus
Naanpizza met Midden-Oosterse groenten en tahinsaus

Naanpizza met Midden-Oosterse groenten en tahinsaus

met tomatensalsa en witte kaas

Door de vele verschillende kruiden in dit recept, is deze naanpizza een echte smaakexplosie.

Tags:
Calorie Smart
•Veggie
Allergens:
Wheat
•Sesame
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Naan bread with herbs

(Contains Wheat May be present Milk)

25 g

Tahini

(Contains Sesame)

5 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

¼ piece

Lemon

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

½ piece

Eggplant

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

Tomato

½ piece

Bell pepper

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2803 kJ
Calories670 kcal
Fat33.7 g
Saturated Fat8.6 g
Carbohydrate66.7 g
Sugar12.6 g
Dietary Fiber10.4 g
Protein21.2 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Small Bowl
•Large Sautépan with Lid
•High-Sided Bowl
•Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de paprika in grove reepjes en snijd de reepjes door de helft. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm.
  • Snijd de tomaat in blokjes en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom. Snijd de verse kruiden fijn.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergineblokjes 3 - 4 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg daarna de paprika en de helft van de knoflook toe en bak, afgedekt, nog 3 minuten.
  • Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak nog 1 minuut.
Tahinsaus maken
3
  • Voeg de yoghurt, tahin, de overige knoflook, de helft van de verse kruiden en 1 tl citroensap per persoon toe aan een hoge kom (zie Tip). Blend met een staafmixer tot een glad geheel en zet apart.
  • Bak het naanbrood 2 - 3 minuten in de oven.
  • Meng in een kleine kom de tomaat met de overige verse kruiden en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd jij van zuur? Voeg dan naar smaak meer citroensap toe aan de tahinsaus.

Serveren
4
  • Besmeer het naanbrood met 3/4 van de tahinsaus.
  • Houd 1/4 van de gebakken groenten apart en verdeel de rest over de naanpizza's. Verkruimel de witte kaas eroverheen en besprenkel met de overige tahinsaus.
  • Meng de overige gebakken groenten met de tomatensalsa en serveer bij de naanpizza's.

Weetje: Tahin is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.