Skip to main content
Naanpizza met aubergine en mozzarella
Naanpizza met aubergine en mozzarella

Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano

4.2
(30)

Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten
Selderij
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ bottle

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ pak(ken)

Passata

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

½ stuk(s)

Tomaat

125 gram

Rode cherrytomaten

60 gram

Rucola en veldsla

12.5 gram

Grana padano-vlokken

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

7.5 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3307 kJ
Energie (kcal)790 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers18 g
Vezels14 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Aubergine bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de plakken aubergine met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. Scheur ondertussen de mozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet.

Pizza beleggen
3

Meng in een kom per persoon 1/4 pakje passata en de Italiaanse kruiden met de knoflook. Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passata-mengsel. Beleg de naanbroden met de plakken aubergine, de paprika en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.

Salade maken en serveren
4

Snijd het basilicum in reepjes. Snijd de tomaat in partjes en halveer de cherrytomaten. Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Voeg de rucola, veldsla, alle tomaten, grana padano, de helft van het basilicum toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rest van het basilicum en de basilicumcrème over de naanpizza. Serveer de naanpizza samen met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders