Mini-tortilla's met krokante vis
Mini-tortilla's met krokante vis

Mini-tortilla's met krokante vis

met zoetzure groenten en paprikamayonaise

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
•Mustard
•Egg
•Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Carrot

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

3 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

½ teaspoon

Smoked paprika

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Pollock

(Contains Fish)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Sugar

1.5 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3449 kJ
Calories824 kcal
Fat48.4 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate65 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein29.1 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Peeler or Cheese Slicer
•Deep Plate
•Tall-Sided Pan
•Paper Towel
•Aluminum Foil
•Small Bowl

Cooking Steps

Zoetzuur maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en wortel in de lengte in linten. Meng in een kom de wittewijnazijn, suiker en een snuf zout. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Vis bereiden
2

Meng in een diep bord de panko met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), peper en zout. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd ieder stuk in de lengte in 3 gelijke stukken. Smeer de vis in met 1/3 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis in 3 - 5 minuten rondom goudbruin.

Saus maken
3

Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Besmeer de mini-tortilla's met de paprikamayonaise. Vul de mini-tortilla's met de slamix, een deel van de zoetzure groenten en de krokante vis. Serveer de overige zoetzure groenten ernaast.