Midden-Oosterse aubergine met rundergehakt en kipmerguezworstje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Midden-Oosterse aubergine met rundergehakt en kipmerguezworstje

Midden-Oosterse aubergine met rundergehakt en kipmerguezworstje

met tomatensaus, parelcouscous, granaatappel en chapati

Door in dit gerecht de aubergine langzaam te garen wordt hij fluweelzacht en zoet. De combinatie met granaatappel maakt deze maaltijd een lust voor het oog!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Rundergehakt

1 stuk(s)

Kipmerquezworstje

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

⅓ zakje(s)

Ras el hanout

5 gram

Verse munt

¼ stuk(s)

Granaatappel

1 stuk(s)

Chapati

50 gram

Biologische volle yoghurt

5 gram

Amandelschaafsel

45 gram

Parelcouscous

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1122 kcal
Energie (kJ)4696 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers25 g
Vezels7.3 g
Eiwitten57 g
Zout5 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Pan met deksel
Kleine kom
Kom

Instructies

Aubergine voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de aubergine 3 minuten op de schil in de hapjespan. Verlaag het vuur, draai de aubergine om en bak nog 5 minuten. Haal van het vuur en bewaar apart in een ovenschaal tot verder gebruik.

Parelcouscous koken
2

Breng per persoon: 200 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.

Saus maken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan van de aubergine op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en 1 tl ras el hanout per persoon gedurende 1 minuut. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak in 3 minuten los. Voeg de tomatenpuree en de passata toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de parelcouscous toe en laat de saus nog 3 minuten pruttelen op zacht vuur. Houd warm met het deksel.

Tip: Het gehakt mag nog wat roze zijn, want het gaart nog verder in de tomatensaus.

Kipmerquezworstjes bakken
4

Smeer de aubergine in de ovenschaal in met de kruidenolie. Rooster de aubergine 12 - 15 minuten in de oven. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de amandelen op middelhoog vuur en bak de kipmerquezworstjes in 6 - 8 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Granaatappelpitten losmaken
5

Rol met de palm van je hand de granaatappel over het aanrecht en oefen lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Gebruik 1/4 van de pitjes uit de granaatappel per persoon. Snijd ondertussen de munt fijn. Meng in een kom de yoghurt met peper en zout, de helft van de fijngesneden munt en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon.

Serveren
6

Verwarm de chapati 2 minuten in de oven. Leg een halve aubergine op elk bord. Besprenkel de yoghurt met munt over de aubergine. Garneer deze met de granaatappelpitten. Schep de tomatensaus met rundergehakt en parelcouscous naast de aubergine. Leg de kipmerquezworstjes op de saus en garneer met het amandelschaafsel en de overige munt. Serveer de warme chapati erbij.