HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexicaanse Ovenschotel Met Cheddar
topBanner
Mexicaanse ovenschotel met cheddar

Mexicaanse ovenschotel met cheddar

Met kidneybonen en knapperige tacoschelpen

Lees meer

Van pittige peper tot zoete bataat en van zoutige kaas tot frisse balsamicoazijn: dit gerecht zit boordevol smaak. De Mexicaanse schotel maak je af met tacoschelpen en cheddar en bak je af in de oven voor een heerlijk krokante bovenlaag.

Labels:Eet mij eerstVeggieFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Groene peper

4 stuk(s)

Pruimtomaat

2 tl

Gemalen komijnzaad

300 gram

Groentemix met bataat

⅔ stuk(s)

Tomatenpuree

1 jar

Kidneybonen

6 stuk(s)

Tacoschelpen

75 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3247 kJ
Energie (kcal)776 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels21 g
Eiwitten30 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper fijn. Snijd de pruimtomaat klein.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en de helft van de groene peper 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de komijn toe.

3

Voeg de groentemix met bataat, de pruimtomaat en de tomatenpuree toe en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur.

4

Voeg als laatste de kidneybonen met hun vocht en de zwarte balsamicoazijn toe aan de pan en laat, afgedekt, 10 – 15 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Doe het groentemengsel in de ovenschaal. Verkruimel de tacoschelpen erover en bestrooi met de cheddar. Bak 7 – 8 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.

6

Verdeel het gerecht over diepe borden en garneer naar smaak met de overige groene peper voor extra pit.