HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexicaanse Bowl Met Kipfilet
topBanner
Mexicaanse bowl met kipfilet

Mexicaanse bowl met kipfilet

met rijst, bonen en mais

QUICK & EASY
Lees meer

Wie burrito's lastig te eten vindt kan zijn hart ophalen – vanavond serveer je alle ingrediënten van een burrito namelijk in een bakje. Net zo lekker, maar een stuk makkelijker te eten. De kip breng je op smaak met guadalajara-kruiden, een typisch Mexicaans kruidenmengsel met onder andere jalapeño en komijn. Schijnt de zon? Dit gerecht kun je prima meenemen naar het park.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Witte langgraanrijst

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Rode ui

2 tl

Mexicaanse kruiden

200 gram

Kipfiletstukjes

1 stuk(s)

Bonen

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Maïs in blik

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3253 kJ
Energie (kcal)778 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels14 g
Eiwitten39 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Zeef
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. • Halveer de rode puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne halve ringen. • Snijd de rode ui in halve ringen.

2

• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1/2 tl van de Mexicaanse kruiden toe en bak 1 minuut. • Voeg de kipfiletstukjes en rode ui toe en bak 6 – 8 minuten, of tot ze de kipfiletstukjes gaar zijn. • Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef.

3

• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak per persoon 1/2 tl Mexicaanse kruiden 1 minuut en voeg dan de uitgelekte zwarte bonen toe. • Bak de bonen 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Snijd de limoen in partjes en snijd de koriander grof. Laat de mais uitlekken in een zeef.

4

• Meng de rijst met de helft van de koriander en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng de rijst op smaak met peper en zout. • Verdeel de rijst over kommen of diepe borden. Leg de rijst, kipfiletstukjes, bonen, puntpaprika en mais naast elkaar op de rijst. • Garneer met de rest van de koriander, de zure room en de overige limoenpartjes.