HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMeerzadenvisschnitzel Met Doperwten En Worteltjes
topBanner
Meerzadenvisschnitzel met doperwten en worteltjes

Meerzadenvisschnitzel met doperwten en worteltjes

met aardappelen en jus

QUICK & EASY
Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de meerzaden-visschnitzel in sommige boxen vervangen door een boeren-visschnitzel.

Dit ingrediënt bevat het allergeen GLUTENBEVATTENDE GRANEN. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet.

Labels:Familie
Allergenen :EiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

400 gram

Bospeen

50 gram

Doperwten

2 stuk(s)

Meerzadenvisschnitzel

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Verse kervel

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Bloem

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3807 kJ
Energie (kcal)910 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd16.3 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels14 g
Eiwitten19 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Garde
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Verwijder het loof van de bospeen en snijd de peen in lange stukken van ongeveer 4 cm. Snijd eventuele dikkere peen in de lengte doormidden, zodat ze even snel garen.

2

Verhit 1/2 el olijfolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en leg de bospeen plat op de bodem. Bak 5 minuten. Blus af met een scheutje water (ongeveer 25 ml per persoon) en laat, afgedekt 10 minuten stoven. Voeg de doperwten toe en kook nog 2 minuten, onafgedekt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de aardappelen toe aan de pan met kokend water en kook 12 - 15 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn.

3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de meerzadenvisschnitzel 3 minuten per kant . Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

4

Snipper, terwijl de visschnitzel bakt, de ui en snijd de kervel fijn.

5

Voeg de ui en overige roomboter toe aan de koekenpan waarin de visschnitzel is bereid en bak 2 - 3 minuten. Voeg de bloem al roerende toe met een garde. Schenk, al roerende, beetje bij beetje de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde jus ontstaat. Voeg de mosterd toe en verhit nog kort. Wanneer de jus afkoelt, zal deze ook indikken dus bepaal zelf hoe dik je deze graag wilt.

6

Schep de gekookte aardappelen op de borden en schenk de jus erover. Leg de peen en doperwten ernaast en garneer met de kervel. Serveer met de visschnitzel en mayonaise.