HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMediterrane Tabouleh Met Varkenshaasreepjes, Verse Koriander, Krulpeterselie En Munt
topBanner
Mediterrane tabouleh met varkenshaasreepjes, verse koriander, krulpeterselie en munt

Mediterrane tabouleh met varkenshaasreepjes, verse koriander, krulpeterselie en munt

Lees meer

Van deze lauwwarme salade maak je tabouleh - een gerecht met bulgur, ui, tomaat en verse kruiden. Onze slager heeft de varkenshaas voor jou op smaak gebracht met rozemarijn, tijm, oregano, kummel en kardemom.

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginalLekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

170 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

3 stuk(s)

Tomaat

8 takje(s)

Verse koriander

6 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

12 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

240 gram

Gyros van varkenshaas

60 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

3 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3021 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels13 g
Eiwitten37 g
Zout1.6 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon en snipper de rode ui heel fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit ⅔ deel van de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, 15 minuten droog. Roer regelmatig en laat daarna zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de tomaat klein, ris de blaadjes van de verse kruidentakjes en hak de blaadjes fijn. Meng de tomaat, de helft van de verse kruiden en de overige rode ui in een saladekom (zie tip!).

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.

5

Voeg de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de tomaat in de saladekom. Voeg de bulgur en de rucolamelange toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.