HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMediterrane Salade Met Falafel
topBanner
Mediterrane salade met falafel

Mediterrane salade met falafel

Met parelcouscous, olijven en hummus

QUICK & EASY
Lees meer

Falafel is de Midden-Oosterse versie van fastfood. Deze balletjes worden gemaakt van kikkererwten of tuinbonen met tahin - sesampasta - en kruiden. Dille en bladpeterselie maken het gerecht lekker fris.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

300 gram

Sperziebonen

250 gram

Falafel

(Kan bevattenSoja, Mosterd, Gluten)

6 bosje(s)

Verse dille

6 bosje(s)

Verse bladpeterselie

20 gram

Leccino olijven

80 gram

Hummus

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Rode wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4046 kJ
Energie (kcal)967 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten104 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels18 g
Eiwitten27 g
Zout4.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. • Kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten en giet darna af.

2

• Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze door de heflt. • Verhit de olijfolie in een hapjespan en roerbak de sperziebonen 10 – 12 minuten op hoog vuur. • Voeg de falafel toe en roerbak nog 3 – 5 minuten.

3

• Hak ondertussen de dille, bladpeterselie en olijven grof. • Meng de dille, bladpeterselie en olijven door de parelcouscous. • Meng de extra vierge olijfolie en de rodewijnazijn door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de parelcouscous over de borden. Serveer met de falafel en sperziebonen en garneer met de hummus.