Dit recept is geïnspireerd op paella, een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in Valencia, waar het vooral met konijn en kip wordt gegeten. Traditioneel wordt paella boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gebakken. Deze variant met garnalen en olijven maak je gewoon in de oven – snel, makkelijk én supersmaakvol!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Wortel
0.99 tl
Gemalen kurkuma
75 gram
Basmatirijst
½
Tomatenpuree
10 gram
Leccino-olijven
2.5 gram
Verse koriander
90 gram
Garnalen
naar smaak
Peper en zout
375 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon 1/4 bouillonblokje voor 375 ml kokend water.
Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve plakken.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, wortel en kurkuma toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.
Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan, breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 minuten in de oven. Vind je de rijstschotel nog te vochtig? Bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie verder.
Snijd ondertussen de olijven in grove stukken en de koriander fijn. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit vlak voor serveren de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 3 – 4 minuten, keer tussendoor om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?
Verdeel de garnalen over de ovenschaal en garneer met de olijven en de koriander. Schep voorzichtig op aan tafel en pas op voor de hete ovenschaal.