
Mediterrane couscoussalade met tonijn
met verse kruiden, olijven en kappertjes
Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
70 gram
Volkoren couscous
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
¼ stuk(s)
Citroen
10 gram
Verse basilicum, bladpeterselie en munt
1 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
15 gram
Olijf-kappertjesmix
20 gram
Rucola
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
175 ml
[Zoutarme] groentebouillon
Benodigdheden
Instructies

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en uienringen 1 minuut aan. Voeg de paprika toe en bak nog 6 - 8 minuten.

Halveer de cherrytomaten. Snijd de citroen in 2 parten per persoon. Pluk de munt- en basilicumblaadjes van de takjes. Snijd de munt- en basilicumblaadjes en de bladpeterselie zeer fijn. Meng in een grote kom de kruiden met de tonijn (inclusief de olie). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat tonijn veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.

Hak de olijven en de kappertjes grof. Voeg aan de kom met de tonijn de zwarte balsamicoazijn, couscous, cherrytomaten, gebakken groenten, rucola, olijven en kappertjes toe en meng goed door. Verdeel de salade over diepe borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer de citroenparten erbij.