Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
140 gram
Volkoren couscous
(BevatGlutenbevattende granen)1 stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Citroen
20 gram
Verse basilicum, bladpeterselie en munt
2 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(BevatVis)30 gram
Olijven & kappertjes
40 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)1 el
Olijfolie
350 ml
Groentebouillon
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en uienringen 1 minuut aan. Voeg de paprika toe en bak nog 6 - 8 minuten.
Halveer de cherrytomaten. Snijd de citroen in 2 parten per persoon. Pluk de munt- en basilicumblaadjes van de takjes. Snijd de munt- en basilicumblaadjes en de bladpeterselie zeer fijn. Meng in een grote kom de kruiden met de tonijn (inclusief de olie). Breng op smaak met peper en zout.
Hak de olijven en de kappertjes grof. Voeg aan de kom met de tonijn de zwarte balsamicoazijn, couscous, cherrytomaten, gebakken groenten, rucola, olijven en kappertjes toe en meng goed door. Verdeel de salade over diepe borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer de citroenparten erbij.