topBanner
Mediterrane couscoussalade met tonijn

Mediterrane couscoussalade met tonijn

met verse kruiden, olijven en kappertjes

Lees meer

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

140 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Citroen

20 gram

Verse basilicum, bladpeterselie en munt

2 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

30 gram

Olijven & kappertjes

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

350 ml

Groentebouillon

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2258 kJ
Energie (kcal)540 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9 g
Eiwitten23 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en uienringen 1 minuut aan. Voeg de paprika toe en bak nog 6 - 8 minuten.

3

Halveer de cherrytomaten. Snijd de citroen in 2 parten per persoon. Pluk de munt- en basilicumblaadjes van de takjes. Snijd de munt- en basilicumblaadjes en de bladpeterselie zeer fijn. Meng in een grote kom de kruiden met de tonijn (inclusief de olie). Breng op smaak met peper en zout.

4

Hak de olijven en de kappertjes grof. Voeg aan de kom met de tonijn de zwarte balsamicoazijn, couscous, cherrytomaten, gebakken groenten, rucola, olijven en kappertjes toe en meng goed door. Verdeel de salade over diepe borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer de citroenparten erbij.