Mediterrane couscoussalade met tonijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane couscoussalade met tonijn

Mediterrane couscoussalade met tonijn

met verse kruiden, olijven en kappertjes

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

70 gram

Volkoren couscous

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse basilicum, bladpeterselie en munt

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

15 gram

Olijf-kappertjesmix

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

175 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)540 kcal
Energie (kJ)2258 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers11 g
Vezels7.7 g
Eiwitten23 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom

Instructies

Couscous bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Groenten bakken
2

Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en uienringen 1 minuut aan. Voeg de paprika toe en bak nog 6 - 8 minuten.

Tonijn bereiden
3

Halveer de cherrytomaten. Snijd de citroen in 2 parten per persoon. Pluk de munt- en basilicumblaadjes van de takjes. Snijd de munt- en basilicumblaadjes en de bladpeterselie zeer fijn. Meng in een grote kom de kruiden met de tonijn (inclusief de olie). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tonijn veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.

Salade maken
4

Hak de olijven en de kappertjes grof. Voeg aan de kom met de tonijn de zwarte balsamicoazijn, couscous, cherrytomaten, gebakken groenten, rucola, olijven en kappertjes toe en meng goed door. Verdeel de salade over diepe borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer de citroenparten erbij.