HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMediterrane Couscous Met Garnalen
topBanner
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en basilicumcrème

Lees meer

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat meer graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Labels:Lekker snel
Allergenen :GlutenTarweSchaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevattenSelderij)

⅔ zakje(s)

Gedroogde oregano

150 gram

Volkoren couscous

(BevatGluten, TarweKan bevattenMosterd, Soja, Lupine)

3 stuk(s)

Tomaat

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

15 ml

Basilicumcrème

10 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

160 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

350 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

2 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)626 kcal
Energie (kJ)2619 kJ
Vetten27.53 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten65.93 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels8.94 g
Eiwitten24.24 g
Zout3.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok of hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de groentemix, de helft van de knoflook en 1 tl oregano per persoon toe en bak 5 - 6 minuten.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en de groentebouillon toe en dek af. Laat 10 minuten wellen.
2
  • Snijd de tomaten in blokjes en snijd de semi-gedroogde tomaten fijn.
  • Meng in een kom de basilicumcrème met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie.
  • Meng de tomaten en semi-gedroogde tomaten door de vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak het basilicum grof.
3
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen en de overige knoflook toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Meng de tomaten met vinaigrette door de couscous.
  • Verdeel de couscous over de borden en schep de garnalen erop.
  • Besprenkel het geheel met het bakvet van de garnalen.
  • Garneer met het basilicum.