
Mediterrane couscous met garnalen
met gedroogde tomaten en basilicumcrème
In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat meer graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!
Allergenen :
Tarwe
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Italiaanse groentemix
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
75 gram
Volkoren couscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)
1.5 stuk(s)
Tomaat
20 gram
Semi-gedroogde tomaten
10 ml
Basilicumcrème
5 gram
Vers basilicum
80 gram
Garnalen
Zelf toevoegen
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
175 ml
[Zoutarme] groentebouillon
1 el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Wok of hapjespan met deksel
•Kom
•Koekenpan
•Keukenpapier
Instructies

1
- Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Voeg de groentemix, de helft van de knoflook en 1 tl oregano per persoon toe en bak 5 - 6 minuten.
- Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en de groentebouillon toe en dek af. Laat 10 minuten wellen.

2
- Snijd de tomaten in blokjes en snijd de semi-gedroogde tomaten fijn.
- Meng in een kom de basilicumcrème met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie.
- Meng de tomaten en semi-gedroogde tomaten door de vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak het basilicum grof.

3
- Dep de garnalen droog met keukenpapier.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de garnalen en de overige knoflook toe en bak 3 - 4 minuten.
- Breng op smaak met peper en zout.

4
- Meng de tomaten met vinaigrette door de couscous.
- Verdeel de couscous over de borden en schep de garnalen erop.
- Besprenkel het geheel met het bakvet van de garnalen.
- Garneer met het basilicum.