HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Grieks recepten
Mediterraanse kabeljauw met gestoofde aardappelen

Mediterraanse kabeljauw met gestoofde aardappelen

met zelfgemaakte kruidenboter en gekleurde cherrytomaten uit de oven

Lees meer

.

Labels:Calorie-focus
Allergenen:Vis
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Vastkokende aardappelen

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

300 g

Gekleurde cherrytomaten

1 blaadje

Laurierblad

2 g

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

10

Verse bladpeterselie

½ stuks

Citroen

Zelf toevoegen

250 ml

Visbouillon

1 el

Roomboter

2.5 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2230 kJ
Energie (kcal)533 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Keukenpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen snijden
Aardappelen snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de ui in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg ¼ van de knoflook in een kleine kom samen met ½ el roomboter per persoon.

Bakken
Bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en de overige knoflook 2 minuten. Voeg de aardappel toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg daarna het laurierblad en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat, afgedekt, 12-15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Schep tussendoor om, zodat alle aardappelen goed gaar worden.

Cherrytomaten in de oven
Cherrytomaten in de oven
3

Verdeel de cherrytomaten over een ovenschaal, besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon en bak 15-18 minuten in de oven. Besprenkel de cherrytomaten, wanneer ze net uit de oven komen, met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauw stomen
Kabeljauw stomen
4

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met flink wat peper en zout. Leg na 12-15 minuten stooftijd van de aardappelen de kabeljauw op de aardappelen. Stoom de kabeljauw 4-6 minuten mee met het deksel op de pan.

Kruidenboter maken
Kruidenboter maken
5

Snijd de bladpeterselie grof. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes. Voeg de helft van de peterselie toe aan de kom met roomboter en knoflook. Meng tot een kruidenboter.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en schenk er een scheutje van de bouillon over. Leg de kabeljauw erop en besprenkel met 1/2 el citroensap per persoon. Leg dan 1/2 el kruidenboter per persoon op de vis. Garneer met de rest van de bladpeterselie en serveer de cherrytomaten uit de oven ernaast. Serveer met de citroenpartjes.