Zelfgemaakte pompoensoep met croutons
Zelfgemaakte pompoensoep met croutons

Zelfgemaakte pompoensoep met croutons

4 porties | met tijm en crème fraîche

Ondanks het feit dat je de soep én de croutons zelf maakt, zet je dit gerecht in 30 minuten op tafel! Je maakt het af met crème fraîche voor een extra romige smaak.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Spelt
Gluten
Wheat
Barley
Rye

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Onion

1 piece

Garlic

20 g

Fresh thyme

(May be present Celery)

100 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

1 piece

Malted grain bread roll

(Contains Spelt, Gluten, Wheat, Barley, Rye May be present Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin, Gluten, Tree nuts)

600 g

Diced pumpkin

Not included in your delivery

3 tablespoon

Olive oil

1 piece

Low sodium vegetable stock cube

1200 milliliters

Boiled water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories511 kcal
Energy (kJ)2137 kJ
Fat35 g
Saturated Fat12.8 g
Carbohydrate35.5 g
Sugar12 g
Dietary Fiber7 g
Protein9.8 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng het water aan de kook.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. 
  • Ris de blaadjes van de verse tijm. 
Soep koken
2
  • Verhit 2 el olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 4 - 5 minuten. 
  • Voeg de pompoen en de helft van de verse tijm toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het kokende water toe. Dek af en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen zacht is. 
Garnering maken
3
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes in 6 - 8 minuten tot knapperige croutons. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. 
  • Voeg 2/3 van de crème fraîche toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Schep de soep in kommen of diepe borden. 
  • Verdeel de overige crème fraîche over de kommen. 
  • Garneer de soep met de croutons en de overige verse tijm.