
Turks broodje met kipgyros en feta
2 porties | met yoghurt en tomaat
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Geniet van allerlei Mediterraanse smaken met dit goedgevulde broodje kipgyros!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
2 stuk(s)
Turks broodje
200 gram
Kipgyros
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Ui
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
150 gram
Yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Verse bladpeterselie
1 stuk(s)
Knoflookteen
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
2 tl
Rodewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en verkruimel de feta. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de peterselie fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).
Meng ondertussen in een kleine kom de overige rode ui met de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kleine kom de yoghurt met de knoflook en peterselie en breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout. Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven.
Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de kipgyros. Garneer met de yoghurt-knoflooksaus, feta, tomaat, rode ui en salademix.